Versenytársból barátok

Messi vagy Ronaldo, kérdezi folyton a média, torkunkon lenyomva a gondolatot, hogy ők biztosan utálják egymást.

Versenytársból barátok

Nem véletlen ez, hiszen nem ritka az a késztetés, hogy fújnunk kell a konkurenciára. Akár egy húzása miatt, akár mert valamit biztosan rosszabbul csinál, vagy tuti valami rosszban sántikál.

Lehet ugyanazt olcsóbban adják. Lehet gyengébb minőségű terméküket vagy szolgáltatásukat úgy állítják be, mintha jobb lenne a sajátunknál. Lehet úgy reklámoz, hogy az ránk rossz fényt vet. Vagy csak lenyúlta a vásárlóinkat. Esetleg a legjobb embereinket.

Ezer és ezer okunk lehet rá, hogy utáljuk a konkurenciát, a filmekben is mindig utálják egymást.

Nem így gondolkodik az olasz mintacég túránk egyik minta-cégvezetője. Az előbbi gondolkodást feje tetejére állítva, ő azt mondja, „ezer és ezer okom lehet rá, hogy szeressem a konkurenciám”.

Ez a döntése rengeteg fejfájástól szabadította meg, és így összpontosíthat arra, amit igazán szeret csinálni: kultiválni a cégét.

Könnyű azt mondani, mondhatnád erre! Igazad van.

Tudod mit? Gyere és nézd meg magadnak, hogy ez mit is jelent a húsvér valóságban.

Akkor talán Giorgio meg tudja mutatni neked, hogyan jutott erre a döntésre és miben nyilvánul meg náluk a barátság.

Éhesen hazajönni Olaszországból?
Az Alpok déli lábánál landolunk. A Mont Blanc koronázza a hegyeket. A Leonardo da Vinci által megzabolázott Ticino folyó korán reggel ködszerű fátyolként húzza maga fölé a felhőket, de a távolban markánsan kivehető a divat új fővárosa: Milánó. A Ticino is odatart, és mi is.

Április 18-án indulunk!

Olasz mintacég túra

Nem is gondoltam volna, hogy ennyit lehet tanulni egy kirándulás közben, ha lassan 8 éve nem kerekedtünk volna fel a HCA Vállalkozói klubjának kemény magjával.

Foglald le a helyed még ma