Miből lesz a kreatív menedzser
Pier Paderni (erősen rövidített) életrajza
Mikor 1947-ben meglátta a napvilágot, még javában dúlt az éhínség a
háború utáni Olaszországban.
A kis faluban Francia Corta borvidékén, az Iseo-tótól egy erős hegyi
sétányira mégis vidám élet vette körül, és mindent megtettek azért, hogy
életpályáján elindítsák. A puliszkát (polenta) a mai napig imádja.
Amikor azokban a mintacégekben okosít bennünket, melyeket Olaszországban
feltűrt ingujjal végigkalauzolt, akkor mindig kapunk egy kis ízelítőt is
a szülőföldjéből.
Habár régészként és énektanárként szerzett diplomát, ezeken a
területeken gyorsan túllépett - még ha gyermekkórusai tagjai a mai napig
tartják is vele a kapcsolatot.
A 60-as évek végén több Olaszországban befutott zenekar billentyűseként
komoly anyagi tartalékokat halmozott fel, és az emberek és kultúrák
iránti olthatatlan kíváncsiságát a keleten töltött kalandos többéves
felfedező körútjának finanszírozására fordította.
Hazatérve Olaszországból az elsők közt érintette meg Hubbard haladó
szellemisége, és egy tucat komoly szintű szolgáltatószervezet
felépítésében létfontosságú PR feladatokat végzett el. Az olasz közösség
tagjai egyszerűen csak "a legenda"-ként hivatkoznak rá - nem érdemtelenül.
Többek között Hubbard sci-fi és életjobbító könyveinek országos színtű
disztribúcióját szervezte meg olyan szinten hogy havonta több mint 50
000 könyvet forgalmaztak tőle Olaszország legnagyobb kiadói és
könyvterítő hálózatai.
A 80-as évek derekától számos felkérést kapott kertészeti és fuvarozó
cégektől a cégeik széleskörű népszerűsítésére, majd belső hatékonyságuk
megalapozására. Olaszországban döntő szerepe volt abban, hogy október
első vasárnapja a nagyszülők ünnepévé vált. Az általa indított TV műsor
Mela Verde (Zöld Alma) címmel a mai napig fut az egyik országos
televízió hálózatán.
Magyarországra először 2006-ban tudtuk meghívni, és már az első
alkalommal bebizonyosodott, hogy nagyon életszagú, földönjáró
egyszerűséggel látja meg a cégvezetők aktuális kihívásait.
Mivel képzésein számos videot és létező cégekben bevezetett és nagyon
eredményesen használt eszközöket mutatott meg, egy idő után
elkerülhetetlenné vált, hogy a helyszínen élvezzük a vendégszeretetét
két spagetti és több olasz, megdöbbentően sikeres cégvezető társaságában
- és cégeikben. És neki hajlandóak barátjuk barátait befogadni.
A legkifizetődőbb kombináció az, ha valaki mind a Magyarországi, mind az
Olaszországbeli tetthelyi képzésein ismeri meg, amit több mint 50 éven
át nemesített Pier a számunkra.
Ugyan a teste elmúlt 75, és a tapasztalatai igencsak régebbinek tűnnek,
Pier mégis kamaszos fiatalsággal és csibészséggel teszi a képzéseit
annyira élvezetessé.
Ha szerencséd van, még te is találkozhatsz vele.