Mi is az a Hubbard College of Administration?

A Nemzetközi Hubbard College of Administration épülete Los Angelesben
A Nemzetközi Hubbard College of Administration épülete Los Angelesben

Régi álom már, hogy a jó élethez nem kell más, mint egy diploma és minden az ölünkbe hullik. A diplomák értéke mostanra töredékére csökkent, hiszen egyik részről semmi garanciát nem jelentenek arra, hogy életre szóló jó karrierünk lesz, másrészről, semmi garanciát nem jelentenek a cégek számára, hogy képzett munkaerőt vesznek fel.

Manapság az igazi karrierlehetőség már azon cégek kezében van, amelyek sikeresen lavíroznak a gazdaság aknamezőin és közben okosan oktatják és jutalmazzák munkavállalóikat.

Erre a problémára ad választ a Hubbard College of Administration (magyarul Hubbard Szervezetigazgatási Főiskola), vagy röviden HCA.

Küldetésünk

A Nemzetközi HCA hálózat küldetése

A HCA elkötelezett az iránt, hogy épelméjű és stabil gazdaságot alkosson, amely helyet ad a szorgalmas és hatékony embereknek, hogy virágozzanak. Ezt a célt a jövő vezetőinek képzésével valósítjuk meg, hiszen a vezetők azok, akik az emberek megélhetésével és a nemzetek felvirágoztatásával foglalkoznak.

Az L. Ron Hubbard által kifejlesztett igazgatási technológia biztosítja a szervezés és cégvezetés alapjait. A HCA célja, hogy ezekre az alapokra építve nyújtson oktatási és képzési programokat, így igaz vezetőket képezve a jövő számára.

Ennek a technológiának minde egyes része alapos gyakorlati próbán esett át. Világszerte emberek milliói hasznosítják, hogy így gazdagítsák tevékenységeiket, erősítsék csapataikat és növekedjenek vállalkozásaik. Használják és figyelik az eredményeket. Ha helyesen alkalmazzák, eredményeket hoz.

A tippelgetés, kipróbálgatás, a  személyes varázs és a szerencse többé nem alapszükségletei a növekedésnek és a sikernek. A csoportok és vállalkozások, legyen az bármilyen típusú vagy méretű, mind ugyanazon törvényszerűségeknek kell megfelelniük és ezekkel a módszerekkel sikeresen lehet őket megszervezni és igazgatni.

Az embernek, hogy régi álmait megvalósítsa, csupán annyit kell tennie, hogy alkalmazza a Szabvány Cégvezetési technológia tudásanyagát, melyet a HCAban szolgáltatunk.

A HCA küldetését és célját egy elméleti, gyakorlati és külső gyakornoki részből álló program keretein belül valósítjuk meg.

A programunk a következőkre fekteti a hangsúlyt:

 1. Hatékony tanulási módszerre oktatni és így életre szólóan biztosítani azokat a tanulási készségeket, mellyel bármilyen tárgyat – legyen az üzleti vagy sem – képes megtanulni és alkalmazni.
 2. Fokozni az egyén felelősségét, önmagába vetett hitét és szilárd jellemét az etikus viselkedés alapelveinek megismerésével és napi alkalmazásával és így megadni neki a lehetőséget, hogy életének bármely területén, akár egy cégben is javítson az állapotokon.
 3. Fejleszteni az egyén társalgási és kommunikációk készségeit, hogy hatékonyan tudjon kezelni bármilyen embert vagy szituációt akár a magánéletében, akár az üzletben.
 4. Megtanítani a személynek, hogy hogyan értékelje ki és jelezze előre az emberi viselkedést. Ha megértjük, miért viselkednek az emberek úgy ahogy, és hogy mire lehet tőlük számítani a jövőben, az mind a magánéletünkre, mind az üzleti életünkre jó hatással lesz minden tekintetben.
 5. Megismertetni az egyénnel, hogy milyen törvényszerűeségek vezénylik minden szervezet, csoport és cég túlélését és növekedését, és megtanítani neki azt a technológiát, ami ezekre a törvényekre épül. Nem másra, mint az alaptörvények alkalmazására összpontosítunk. A technológia alatt egy dolog elveinek az alkalmazási módjairól beszélünk, és nem csupán az elméleti ismeretükről. A technológia a gyakorlaté, és az alkalmazása eredményeket hoz.
 6. Fejleszteni az egyén logikus gondolkodási képességét. Legyen szó cégtulajdonosról, igazgatóról, vezetőről, vagy bárkiről egy munkahelyen, mindenki nagy hasznát veszi a logikának. Ha nem képes ésszerűen gondolkodni, azzal költséges és időpazarló hibákat követhet el. Az az amber, aki képes logikusan gondolkodni, az képes helyesen megfigyelni adatokat és szituációkat, és azon keresztül helyes következtetéseket tud levonni, amit helyes cselekvés követ.
 7. Fejleszteni az egyén vezetői készségeit.
 8. Meggyőződni róla, hogy az egyén képes alkalmazni a tanultakat és az elvárt eredményeket hozni.

HCA Közép-Európa

A HCA hálózat és a mi régiónk

A HCA hálózatnak világszerte több, mint 50 tagja van és a Budapesten 1996-ban megnyitott HCA Közép-Európa kapta a megbizatást, hogy a fenti küldetést ebben a régióban megvalósítsa.

Ezt mi három módon tesszük:

 1. Cégeknek, cégvezetőknek segítünk virágozni és növekedni tanfolyamainkkal és képzéseinkkel, valamint élő és céges tréningekkel. Így képesek vagyunk mind a fent ismertetett alapelveket és azok aktuális helyzeti alkalmazását is cégeknek és alkalmazottaiknak.
 2. Tanácsadókat és konzultánsokat képzünk, akik aztán a Hubbard Management System-mel felvértezve segítenek cégeknek sikeresen lavírozni a gazdaság aknamezőin.
 3. Segítünk ambíciózus fiataloknak felkészülni és megérkezni Los Angelesben a Nemzetközi HCA-ba, hogy ott megszerezzék a Cégvezetés és adminisztráció alkalmazott tudományi diplomájukat.