Problémát vagy pizzát szeretnél az asztalodon?

Problémát vagy pizzát szeretnél az asztalodon?

Problémát vagy pizzát akarsz inkább az asztalodra? A legtöbben a pizzát választanák, vagy egy jó olasz sütit, de mégis a problémát kapják.

Pedig mennyivel jobban esne, ha kopogna a beosztott az ajtódon és nem rögtön az járna a fejedben, hogy „már megint mi a baj”, hanem azon gondolkodnál, vajon most milyen finomsággal fog meglepni.

Olasz mintacégeinkben a vezetőket nem problémákkal, hanem megoldásokkal keresik meg. Az egyiküknek ki is van írva az ajtajára, hogy „amennyiben problémát hozol, te magad is része vagy a problémának.”

Egy kiírás mondjuk annyit ér, amennyit a tinta a papíron, ha az a gyakorlatban nem valósul meg, ám ezeknél a cégeknél gyakorlattá vált, hogy a beosztottak megoldásokra tesznek javaslatokat, ahelyett, hogy problémákra kérnének megoldásokat.

Hogyan tudták ezt elérni?

Többek között ezt fogjuk megnézni Olasz mintacég túránkon. Ráadásul ezt a megoldást mi eredeti, isteni, nápolyi pizza kíséretében tálaljuk.

Lesz utána dolgod bőven, hogy kielégítsd újdonsült cselekvési éhséged és bevezesd mindazt, amit a túrán láttál.

Ki tudja, lehet utána folyton pizzával fognak az ajtódon kopogni. A helyi pizzéria ennek biztosan örülne (a vonalaid talán kevésbé).

Mindenesetre rajtad áll, hogy a jövőben a problémát szeretnéd kapni, vagy inkább egy pizzát.

Gyere velünk Milánóba!

Éhesen hazajönni Olaszországból?
Az Alpok déli lábánál landolunk. A Mont Blanc koronázza a hegyeket. A Leonardo da Vinci által megzabolázott Ticino folyó korán reggel ködszerű fátyolként húzza maga fölé a felhőket, de a távolban markánsan kivehető a divat új fővárosa: Milánó. A Ticino is odatart, és mi is.

Április 18-án repülünk.

Olasz mintacég túra

Semmi sem helyettesíti azt, amikor gyakorlatban látod a siker elemeit és nem csak hallasz róla.

Vedd meg most a jegyed!