Mi a közös a Ferreroban és a Ferrariban?

Mi a közös a Ferreroban és a Ferrariban?

Mi a közös a Ferreroban és a Ferrariban?

Az egyik finom, a másik meg finoman szól, miközben süvít. Mindkettő olasz. Mindkettőben van piros.

És mindkettőt egy Kovács nevű úriember alapította (nem ugyanaz). Kovácsból Olaszországban is van annyi, mint Magyarországon. A Ferrari és a Ferrero név a Kovács változatai Olaszországban. Pedig mennyivel grandiózusabban hangzana itthon is…

Enzo Ferrari (balra) és Pietro Ferrero (jobbra)

Tudtad, hogy a Ferrero – többek között a Nutella és a Kinder termékek gyártója – a mai napig családi vállalkozás. Az olaszoknál a családi vállalkozásoknak nagyon fontos szerepe van, a család pedig nem csak Maffia berkekben létfontosságú számukra.

És hogy jön mindez a cégvezetéshez?

Mintacég túránkon Olaszországban 4 céget nézünk meg, melyek közül három családi vállalkozás. Magyaroszágon sokan dolgoznak a családtagjaikkal, de azt tapasztaltunk, hogy annál kevesebben élvezik ezt.

Megmutassuk, hogyan lehet jól csinálni? Ha eljössz velünk, láthatod majd a család erejét és szerepét a cégek eredményeiben. Ami pedig talán a legfontosabb, hogy a szeretet és törődés – sőt türelem - kiterjed a cégre és minden alkalmazottjára is.

Ha szeretnéd tudni, hogyan lehet egy nagy céget szervezetten és boldogan sikerre vinni, gyere el velünk következő Olasz mintacég túránkra.

Olasz mintacég túra

Vedd meg jegyed!

További infó itt:

Éhesen hazajönni Olaszországból?
Az Alpok déli lábánál landolunk. A Mont Blanc koronázza a hegyeket. A Leonardo da Vinci által megzabolázott Ticino folyó korán reggel ködszerű fátyolként húzza maga fölé a felhőket, de a távolban markánsan kivehető a divat új fővárosa: Milánó. A Ticino is odatart, és mi is.