“Ember tervez, ...

... és tervez az ember egész életen keresztül, mind csak tervez.” - írta Wass Albert. Aztán úgy folytatja - “Az életben aztán úgysem az történik, amit az ember tervez, de az már szinte mindegy.”

Amikor nem a tervek szerint alakulnak a dolgokWass Albert ezen idézete, a modern élet nagy igazságává vált. Teljesen természetes, hogy tervezünk, de terveink nem valósulnak meg, vagy nem úgy, ahogy gondoltuk. Az élet már csak ilyen gondoljuk.

Persze a gondolat nem újszerű. Bár Wass Albert könyve 20. századi, már jó 150 évvel korábban Robert Burns is a félrement tervekről írt verset:

“Egér, bizony nem állsz magad!
Hány szép reménység megszakad,
egér meg ember hasztalan
tervezgeti;
öröm helyett csak gyász marad,
csak kín neki.”

A cégtulajdonosok beleütköznek ebbe időről időre. Az induló vállalkozások jó része az első évben kudarcot vall. A szomorú az, hogy a kudarcot vallók jó része nincs tudatában, hogy bármit is másképp csinálhatott volna. Pedig a többségük ennek tudatában túlélhette volna az első évet.

Noha igaz az, hogy egy vállalkozás vagy maga az élet számos csavart vethet elénk, csak nagyon ritkán ütközünk valami olyan mértékű akadályba, ami miatt teljesen más irányt kell választanunk, vagy fel kell adnunk a célunkat.

Hogyan tudod sínen tartani a dolgokat, hogy a céged növekedjen?

Ha minden lépés a helyén van, könnyű megtenni az utat.Van pár életbevágó eleme annak, hogy ez megtörténjen:

  • Képesnek kell lenned vezetni. Egyedül nem fog menni. A beosztottaidnak is benne kell lenniük a buliban, és neked kell őket rávenned erre.
  • Tudnod kell, hogyan fektess le az összes teendőt a cég egészében úgy, hogy mindez összhangban legyen. Ha bármit is kihagysz, az megjósolhatatlan lesz.
  • Tudnod kell, melyik lépést melyik beosztottnak adod ki. És ezt úgy kell tenned, hogy az ne akadályozza az egyéb napi teendőiben.
  • Nyomon kell követned, hogy ezeket a teendőket megcsinálták-e, vagy folyamatban vannak-e a szükséges mennyiségben és/vagy minőségben.
  • Ha kisiklanak a dolgok, tudnod kell, hogyan hozhatod helyre őket. Ebbe beleértendő annak a beosztottnak vagy helyzetnek a kezelése, ami miatt kisiklott. Ha ezt nem elég alaposan végzed el, akkor biztos lehetsz benne, hogy a problémák meg fognak ismétlődni.

Ez így még nem minden, de ha csak ezeket elkezded használni, azt fogod látni, hogy az történik, amit te akarsz, hogy történjen.

Ha szeretnéd jobban megérteni, hogyan is használd ezeket a lépéseket, ismerd meg a következő tanfolyamunkat:  

Hogyan váltsuk valóra terveinket?

A HOGYAN VÁLTSUK VALÓRA TERVEINKET TANFOLYAM

Célja: Olyan bizonyított módszerekkel ellátni a személyt, melyek képessé teszik arra, hogy terveket alakítson ki, és meg is valósíttassa őket, és ezáltal elérje a kitűzött célját.

A tanfolyam felépítése:

  • Mik a programok, és hogyan válnak még a megvalósíthatatlan célok is fokozatos, lépcsőzetesen elvégezhető teendőkké?
  • Mi kell ahhoz, hogy jó vezetőként viszonyulj ezekhez a programokhoz?
  • Hogyan készítsünk könnyedén végrehajtható programokat a cég számára?
  • Mitől működik jól egy cég?
  • Hogyan használjuk a programokat, és hogyan spóroljuk meg a haszontalan munkát?
TOP