Két évtizede a Hubbard Menedzsment Rendszer úttörői

Az elmúlt héten szerencsénk volt immár 20. évfodulónkat ünnepelnünk sok jó barátunk, és kedves ügyfelünk társaságában.

Ezen jeles alkalomból megtisztelt minket jelenlétével Nick Terrenzi, a Los Angeles-i Nemzetközi HCA ügyvezetője, aki egy dísztáblával emlékezett meg hőstetteinkről.

Tekintve, hogy barátaink és ügyfeleink szolgálása szívünk-lelkünk, így nem kívántunk egy ünnepséget rendezni, ami pusztán rólunk szól. Inkább egy zseniális, és mindenki számára elengedhetetlen tréning sorai közé rejtettük a ceremóniát, majd este pár közeli barátunkkal tartottunk egy ünnepi vacsorát.

Elvégre mindenki jobban tud figyelni egy nagy adag tortával a gyomrában!

Nick Terrenzi úr méltatta iskolánkat, amiért folyamatosan stabilan lehet ránk számítani. Elmondása szerint a HCA Magyarországon, illetve Közép-Európában úgy működik, hogy az ő közbeavatkozása szükségtelen, így egy nagy terhet vesz le a válláról.

View the embedded image gallery online at:
http://hca-iskola.hu/cm.html#sigFreeIdd87afa6859

Az ünnepségen elismerésekben részesültek a Közép-Európai HCA-k képviselői, Ladislav Pavlik Szlovákiából, valamint Kovács Zoltán Erdélyből, továbbá Nick Terrenzit és Pier Padernit is iskolánk tiszteletbeli professzorává avattuk.

Mint ahogy ügyvezető igazgatónkat is külföldi vendégeink segítségével, legnagyobb meglepetésére tiszteletbeli professzorrá avattuk.

Pier Paderni barátunk bemutatta HCA-val közösen vezetett programját, a Révkalauz programot, valamint Milánói mintacég túránkat.

Az elismerések átadása után 200 résztvevőnket megvendégeltük szülinapi tortáinkból, melyekből szépen fogyott.

A nap fénypontja mégis a tréning maga volt, hiszen a kiadós ebéd, a bőséges desszert és a ceremónia ellenére se tört le a közönség érdeklődése a Nick Terrenzi által bemutatott tárgyalási technika iránt.

Nincs is ennek ékesebb bizonyítéka, mint a szakmai tapasztalatot és hozzáértést kiemelten méltató visszajelzések. A legtöbb résztvevőnek megérte eljönnie és használható eszközöket kaptak. Legtöbbet említett eszköz a kifogás kezelésnek új módszere volt, valamint tárgyalás folyamata, és kudarcok esetén korrekciós pontjainak felfedése jött elő, mint fontos segítség.

És, hogy mit mondanak a HCA-ról: lényegretörő, gyakorlatias képzések, profi szervezet és kellően képzett, jó szándékú munkatársak.

Te is légy része a következő 20 év sikereinek!

View the embedded image gallery online at:
http://hca-iskola.hu/cm.html#sigFreeId71c182ef93

Üdvözlöm a HCA-t a 20-adik évfordulója alkalmából!

A HCA az egyik bástyája a jobb gazdaságért, jobb vezetőkért, és hatékonyabb munkatársakért vívott harcnak. Több, mint 15 éve dolgozom velük. Több, mint kétszáz ügyfelemet küldtem már a HCA-ba, és mind nagyon elégedett volt. Nem is beszélve azokról, akikkel teljes képzést végzett a HCA.

Nekem is nagyon sokat segített a HCA abban, hogy azzá váljak, aki vagyok! Kívánok még nagyon sok sikert Nekik! 

 Kasza Tamás – Lezárási Specialista

2006 szeptembere óta működök együtt a HCA-val, és mindez egy nagyszerű tanulságos kaland volt számomra.

Imádom, a HCA gyakorlatias és sikerorientált hozzáállását a különféle munkahelyi problémákhoz, és én magam is egyre többet vállaloz ebből a Révkalauz programunk indulása óta

A program során ráébrednek a résztvevők egy sikeres alapvető szervezet fontosságára, és megértik hogyan is tudnak felépíteni és működtetni egyet, valamint, hogy hogyan vezethetik be az állandó sikerhez és növekedéshez vezető stratégiákat.

Ahogy azt gyakran mondom, a szervezetet nem a ragyogó ötletek teszik ki, hanem a kalapok, és ez alatt valódi, szükségszerű funkciókat értünk (amelyekből alaphelyzetben 21 db van), amelyek aztán tényleg ki tudják aknázni a ragyogó ötleteket.

Már nem csak „beszélünk a traktorokról”, most már inkább mutatunk szuper, menő traktorokat, és csak ez után kínáljuk tálcán a bizonyítottan sikeres, gyakorlatias Hubbard Menedzsment Rendszert, amelyet jó magam 35 éve űzök.

Jelen írásommal szeretném elismerni a HCA nagyszerű teljesítményét és segítségét! 

 Pier Paderni – HCA diplomás konzultáns

A HCA Közép-Európa húsz éve itt van nekünk egy stabil bástyaként. Olyan alapos tanulási módszerrel viszi végig az üzletembereket és munkatársaikat üzleti tanulmányaikon, ami tényleges megértést ad, és utána könnyűvé teszi a tanultak alkalmazását.

Gratulálok Nektek az évfordulóhoz! Örülök, hogy együtt dolgozhatunk!

 Piroska Gyula

Az embereid keményen dolgoznak és hegyeket mozgatnak meg? Legalábbis úgy tűnik, hiszen elfoglaltak.

2002-ben egy kampány keretén belül 500 diák fejenként egy-egy ásóval a sivatagban a domb egyik oldaláról elindulva majdnem fél méterrel odébb rakta a dombot. Az akciónak üzenete volt, arról, hogy a hit hegyeket mozgat.

A te embereid is hegyeket mozgatnak meg? …

Hiszed vagy sem, cégvezetők közt az egyik legfőbb nehézség, azontúl hogy hogyan is találjanak jó embereket az az, hogy hogyan motiválják az embereiket, hogyan érjék el, hogy az embereik a magukból fakadó ösztönző erőt megtalálják, és nagy kedvvel végezzék a munkájukat.

Ha ezt megtalálnák, és önállóan, nagy kedvvel és hatékonyan igyekeznének dolgozni, az hogyan változtatná meg az életed?

Tegyük fel, hogy jó hatással van rá, és nézzük meg, mi lehet ennek az egésznek az alapja?

Amikor sikerülnek a dolgok, igazán jó a kedvünk!Biztos észrevetted már akár másokon, akár magadon, hogy amikor sikerülnek a dolgok, és sikerül elérni, amit el szeretnénk, akkor jobb kedvünk lesz, akár a munkára, akár a másokkal való együttműködésre.

És ezentúl, ha az emberek termelnek, és elérnek dolgokat, akkor szerinted mi történik a büszkeségükkel?

Megerősödik.

És vajon mi történik a csapatszellemükkel? A munkakedvükkel?

Mi a termelékenység?
Mi a hatékonyság?
És mi a különbség?

Reggel beérek a munkahelyemre, és szinte köszönni sincs időm, rögtön tárgyalásra várnak.

Szinte biztos, hogy a vezető termelékenyKomoly partnerről van szó, jól megy a tárgyalás, szerződést kötünk. Kidolgozzuk a fizetési ütemezést. Havi 400 ezer forint bevételt jelent. Jókedvűen válunk el egymástól, hiszen ez az üzlet mindkettőnknek nagyon kedvező. Másfél óra ment el vele.

Ezután egyeztetünk a vezetőimmel. Megtudom, hogy a raktárba kell egy ember betegség miatt, és hogy az értékesítők nincsenek megelégedve a marketing osztállyal, mert a reklámanyagok nem segítik őket.

Aláírok pár papírt, majd egy beszállítóval tárgyalok. Sikerült jó árat kialkudni.

“Ember tervez, ...

... és tervez az ember egész életen keresztül, mind csak tervez.” - írta Wass Albert. Aztán úgy folytatja - “Az életben aztán úgysem az történik, amit az ember tervez, de az már szinte mindegy.”

Amikor nem a tervek szerint alakulnak a dolgokWass Albert ezen idézete, a modern élet nagy igazságává vált. Teljesen természetes, hogy tervezünk, de terveink nem valósulnak meg, vagy nem úgy, ahogy gondoltuk. Az élet már csak ilyen gondoljuk.

Persze a gondolat nem újszerű. Bár Wass Albert könyve 20. századi, már jó 150 évvel korábban Robert Burns is a félrement tervekről írt verset:

“Egér, bizony nem állsz magad!
Hány szép reménység megszakad,
egér meg ember hasztalan
tervezgeti;
öröm helyett csak gyász marad,
csak kín neki.”

A főnök hibáztatMekkora gond a vezetés kérdése az üzleti világban?

Ha a te céged kicsit is hasonlít a többire, akkor a vezetés lehet rá nagyon rossz vagy nagyon jó hatással is.

Felmérések szerint:

  • A vállalatok szerint a vezetői képzés a második legfontosabb dolog, amikor az idejük, energiájuk, és erőforrásaik beosztásáról van szó.
  • A vállalatok 75%-a úgy tartja, hogy a vezetői képzési programjuk nem elég hatékony.
  • Azok a cégek viszont, amelyek nagyon hatékonynak tartják a vezetői képzési programjukat, rengeteget fektetnek bele. Ha összehasonlítjuk ezeket azokkal a cégekkel, akik nem tartják hatékonynak a programjukat, akkor azt találjuk, hogy átlagban 60%-al több erőforrást fordítanak vezetői képzésre.
  • A vezetői képzést folytató cégek két harmada, azt állítja, hogy a teljesítmény mutatóik javultak. Ez azt jelenti, hogy majdnem kétszer annyi cégnél javulnak a mutatók, ha van vezetői képzés, mintha nincs.

Miért olyan fontos a vezetés?

Ki akar manapság iskolába járni?

Ha neked nincs iskolás korú gyermeked, ez a cikk még akkor is érdekes lehet.

Ma Magyarországon - sőt, nem is csak Magyarországon - legnagyobb százalékban a gyerekek azért járnak iskolába, mert kell egy diploma, vagy mert érettségi nélkül semmit nem lehet elérni.

Régen sokan büszkék voltak a magyar oktatási rendszerre, hiszen a magyarok tényleg sok feltalálót, nóbel-díjast és más értékes embert adtak a világnak. Ezért nem ok nélkül acsarkodik az, aki változásokat követel.

Nézzük csak meg milyenek is a jelenlegi eredmények?

Kerültél már valaha olyan helyzetbe, hogy rengeteg bevételed volt, de nagyon kevés nyereséged? Lehet épp elegendőd van ahhoz, hogy fedezd a költségeid, és azt gondolod, ez így most elég. De a nyereség teszi lehetővé az igazi növekedést. Ennél is fontosabb, hogy a profit az, ami irányításod alá helyezi a jövőd. Ez igaz az üzleti életben, de legalább annyira a magánéletben is.

Hogyan tudok meggyőződni róla, hogy profitot termelek?

Az első lépés, hogy eloszlassunk pár elterjedt mondát a profitról.

Akadnak olyan alkalmazottaid, akik úgy tűnik csak elvégzik a feladat elvégzéséhez szükséges mozdulatokat, de nem adnak bele apait-anyait? Volt már, hogy úgy találtad, amikor az egyik ember elvégzi a munkát, az egyenesen brilliáns lesz, viszont amikor a másik pont ugyanazt csinálja, egyáltalán nem lesz jó? Ha így van, erre lehet, hogy van egy gyors és egyszerű gyógyszer, amit Termék tisztázásnak hívunk.

A termék tulajdonképpen a végeredménye az elvégzett munkának. Ahhoz, hogy valaki nagyszerű munkát végezzen, meg kell érteniük, hogy mik a teendők, és milyen célból. A „milyen célból” az a rész, ahol a termék előtérbe kerül.

Ha valaki nem ismeri azt az embert, akitől tanulnia kellene, az lehet rossz, de akár jó is. Na persze jó csak abban az esetben, ha a tréner egyébként csalódást okozna.

És noha a mi trénereinket nagyon sokan ismerik, sőt nagyon sokan csodálják is, úgy döntöttünk lehetőséget biztosítunk mindenkinek, hogy egy kis betekintést kapjanak abba, milyen fából is faragták ezeket a trénereket.

Minthogy az Értékesítési Akadémia Patrick Valtin tréningjével indult, és heteken belül ismét Patrick lesz az, aki az 5 éves jubileumi tréninget megtartja, adta magát, hogy vele beszélgessünk elősször.

Meg akartuk tudni ténylegesen hogyan vált azzá, aki, mit tett ezért, mibe ütközött, és ténylegesen mennyi erőfeszítésébe telt megszerezni azt a tudást, amit most másoknak nyújt.

Ime a beszélgetés:

TOP